fbpx

Laura van der Zwaard

Eigenaar Little Cactuz

Little Cactuz is een online duurzame baby- en kinderkleding label. De focus ligt op het gebruik van duurzame biologisch gecertificeerde stoffen waarmee diverse kledingstukken van hoge kwaliteit door mij handgemaakt worden. Mijn missie is om mensen meer bewust te maken van slow fashion. 

Slow fashion is eigenlijk een alles omvattend begrip voor eerlijke en verantwoorde kleding en een tegenbeweging op de fast fashion industrie van tegenwoordig die staat voor lage prijzen en collecties die elkaar snel opvolgen. Dit vereist een productieproces met weinig aandacht voor de arbeidsomstandigheden en gevolgen voor het milieu. Slow fashion staat daar recht tegenover. 

Daarom maakt Little Cactuz gebruik van stoffen met een organic keurmerk, waardoor we zeker weten dat het hele productieproces op een eerlijke en duurzame manier heeft plaatsgevonden en er sprake is van hoge kwaliteit van de stoffen en kleding. Zodat het met lang en met veel plezier gedragen kan worden.

“Good, Clean and Fair.”

Mijn verhaal

Van origine ben ik Fysio- en Master Manueeltherapeut.

Door diverse omstandigheden, een zware depressie en een diagnose ASS (autisme spectrum stoornis) heb ik in 2017 besloten een andere richting op te gaan. Ik heb mijn gevoel gevolgd en een creatief bedrijf gestart waarbij ik zelf mijn tijd kan indelen. Ik ben altijd al creatief geweest en pak dingen snel op. Ook hoorde ik veel vanuit mijn omgeving dat ik iets met mijn creativiteit moest doen. Vandaar dat ik Little Cactuz ben gestart.

Sindsdien maak en creëer ik met veel plezier diverse kledingstukken voor baby’s en kinderen, maar naai ik ook geregeld voor mezelf.

Ook ben ik een echte natuurliefhebber en daarom probeer ik mensen meer bewust te maken van duurzaamheid en slow fashion.

Locatie

Kudelstaart N-H
Nederland

Contact

info@littlecactuz.nl

Openingstijden

Ma – Vr : 9.00–17.00 uur

Zaterdag : 9.00-12.00 uur

Zondag : Gesloten