fbpx

Wat is duurzaamheid?

Wat houd de term ‘duurzaamheid’ nu precies is? De officiële definitie luidt: “Duurzame ontwikkeling is een ontwikkeling waarbij de huidige wereldbevolking in haar behoeften voorziet zonder de komende generaties te beperken om in hun behoeften te voorzien”. Het komt er op neer dat we zorgen dat we zo met onze aarde omgaan dat onze kinderen én de generaties daarna in hun behoeften kan blijven voorzien. Duurzaamheid is zorgen dat de aarde bewoonbaar blijft. En dat is heel belangrijk!

Wat houdt duurzaamheid in voor Little Cactuz?

Er is steeds meer aandacht voor biologische, duurzame en verantwoorde producten. Dat zijn producten die de natuur en omgeving zo min mogelijk schade toebrengen, zowel bij de productie, bewerking als verwerking. 

Dit betekend dat Little Cactuz voornamelijk biologische stoffen inkoopt en bij voorkeur met het GOTS keurmerk. Hiermee willen wij een verantwoord alternatief bieden voor de kleding van uw kinderen.

GOTS keurmerk

De Global Organic Textile Standard (GOTS) is een internationaal label voor textiel gemaakt van organische vezels. Het label garandeert dat de hele keten van vezel tot stof op milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde wijze gebeurt. Verder gelden er kwaliteitsvereisten voor de producten. Zo wordt er gecontroleerd of de textielvezels afkomstig zijn uit de biologische landbouw en dat bij de productie van de stoffen geen schadelijke of kankerverwekkende stoffen worden gebruikt. 

Wil je meer informatie over het GOTS keurmerk, bekijk dan eens de onderstaande video.

OEKO-TEX keurmerk

OEKO-TEX Standard 100 is een test- en certificeringssysteem voor textiel. De standaard richt zich op het beperken van het gebruik van schadelijke stoffen in relatie tot de gezondheid van de eindgebruiker.

Het certificaat STeP (Sustainable Textile Production) of duurzame textiel is een nieuw OEKO-TEX keurmerk die een score laat zien van een bedrijf op hun prestatie van duurzame productie en werkomstandigheden. 

Bij Made in Green by OEKO-TEX geldt dat er aan beide certificaten die eerder beschreven zijn, OEKO-TEX Standaard 100 en STeP voldaan moet zijn. Er mogen geen gevaarlijke stoffen zitten in de producten en dat het textiel is gemaakt m.b.v. milieuvriendelijke processen en onder veilige en sociaal verantwoordelijke voorwaarden.